FAQ

Συχνές ερωτήσεις
Τι καθιστά το Urinovet μοναδικό;

Το προϊόν αυτό είναι μοναδικό λόγω της πολλαπλής δράσης του. Πρώτον, καταπολεμά την ανάπτυξη των μικροοργανισμών στην ουροδόχο κύστη. Δεύτερον, αυξάνει τη διούρηση, απομακρύνοντας τους μικροοργανισμούς. Τρίτον, καταπραΰνει την κύστη. Τέταρτον, βελτιώνει το τοίχωμα της κύστης, επιδιορθώνοντας τις βλάβες.

Από πού μπορώ να το προμηθευτώ;

Το Urinovet διατίθεται μέσω κτηνιατρείων, κτηνιατρικών φαρμακείων και pet-shops με άδεια πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων. Αν σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας, σίγουρα θα ξέρει πως μπορεί να το προμηθευτεί για εσάς. Αν γνωρίζετε το προϊόν με κάποιο άλλο τρόπο, ανατρέξτε στα σημεία πώλησης. Αν ο κτηνίατρος σας δε το γνωρίζει, μπορεί να μας καλέσει για να του το προμηθεύσουμε.

Πως αντιμετωπίζω κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια;

Από όπου και αν προέρχεται η ανεπιθύμητη ενέργεια, ενημερώστε τον κτηνίατρο σας και ακολουθήστε τις συμβουλές του.

Έχει κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες;

Όλα τα συστατικά είναι ασφαλή ακόμη και αν χορηγηθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα κατά λάθος. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν προτείνεται η συστηματική υπερδοσολογία.

Είναι ασφαλές να χορηγήσω στο ζώο μου το Urinovet;

Όλα τα συστατικά που περιέχονται στο προϊόν, είναι ασφαλή ακόμα και σε μεγάλες δόσεις.

Ως προϊόν και σύνθεση, δεν έχει καμία παρενέργεια. Επειδή, οτιδήποτε χορηγείται από το στόμα, μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στον οργανισμό, θα πρέπει ο άνθρωπος που το χορηγεί, να προσέχει για τυχόν αλλαγές, όπως διάρροια, εμετός, κνησμός. Οι αλλαγές μπορεί να οφείλονται σε μία υπερευαισθησία του ζώου ή σε αλλεργία σε κάποια από τα συστατικά του. Θα πρέπει πάντοτε να ληφθούν υπ` όψη και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές έχουν γίνει κατά την περίοδο χορήγησης του προϊόντος, πχ. αλλαγή στην τροφή, στην ποσότητα της τροφής, στη λήψη ή μη νερού κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιος για να εκτιμήσει την κατάσταση είναι ο κτηνίατρος σας.

Μπορώ να δώσω το UrinoVet cat σε ένα μικρόσωμο σκύλο;

Βεβαίως. Η σύνθεση των δύο συσκευασίων είναι ίδια. Διαφέρει μόνο στην ποσότητα. Το UrinoVet cat έχει ποσότητα που απευθύνεται σε ζώα με σωματικό βάρος μέχρι 5 κιλά. Επίσης περιέχει βαλεριάνα, με τις γνωστές καταπραΰντικές ιδιότητες, η οποία δεν περιέχεται στο δισκίο, για καθαρά τεχνικούς λόγους.

Για πόσο καιρό θα κρατήσει η συσκευασία;

Το διάστημα ποικίλλει, ανάλογα με το βάρος του ζώου σας και με τη συσκευασία που έχετε επιλέξει. Στην ενότητα Δοσολογία, θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Πως χορηγείται η twist off κάψουλα;

Η twist off κάψουλα έχει εντεροδιαλυτό ζελατινώδες περίβλημα. Επομένως, μπορεί να χορηγηθεί αυτούσια. Σε ζώα πολύ μικρόσωμα, που δυσκολεύονται να την καταπιούν, κόψτε το κεφάλι της κάψουλας, και ρίξτε το περιεχόμενο κατ` ευθείαν στο στόμα του ζώου ή αναμίξετε το με την τροφή.

Υπερδοσολογία

Το προϊόν είναι ασφαλές ακόμη και στη χορήγηση κάποιας κατά λάθος μεγαλύτερης από την προτεινόμενη δόσης. Σε καμία περίπτωση, δεν προτείνεται η συστηματική υπερδοσολγία. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιος για την αύξηση της δόσης ή του χρονικού διαστήματος χορήγησης είναι ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το ζώο.

Πόση ποσότητα να δίνω;

Στην ενότητα Δοσολογία θα βρείτε γενικές οδηγίες. Σε περίπτωση που το ζώο σας απαιτεί ειδική μεταχείριση (π.χ. χορήγηση άλλων φαρμάκων, ζώο που νοσεί κλπ.), συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Δεν υπάρχει αντένδειξη και μπορεί να χορηγείται συνεχώς. Το διάστημα όμως, καλό θα είναι να το ορίσει ο κτηνίατρος, σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε περίπτωση που γίνεται ταυτόχρονη χορήγηση με αντίστοιχες κλινικές δίαιτες, καλό θα ήταν να γίνονται μετρήσεις οξύτητας του ούρου, ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη οξινοποίηση που ενδεχομένως να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, όπως οξαλικούς λίθους.

Πότε να δώσω Urinovet στο ζώο μου;

Ο κτηνίατρος σας είναι ο αρμοδιότερος για να σας ενημερώσει για όποιο πρόβλημα έχει το ζώο και πως θα το αντιμετωπίσετε. Οι κτηνίατροι συστήνουν το Urinovet σε περιπτώσεις προβλημάτων στην κύστη και στην ουρήθρα, όπως ουρολοιμώξεις, ουρολιθιάσεις. Επίσης, οι κτηνίατροι το συστήνουν και προληπτικά μετά από καθετηριασμούς της κύστης για την αποφυγή ουρολοιμώξεων.

Γιατί υπάρχει διαφορετικό προϊόν για το σκύλο και διαφορετικό για τη γάτα;

Για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ποσοτικός. Η γάτα συνήθως δεν ξεπερνά τα 5 κιλά, ενώ η πλειοψηφία των σκύλων είναι πιο μεγαλόσωμοι, επομένως απαιτούν και την περισσότερη ποσότητα που προσφέρει το UrinoVet dog. Ο δεύτερος λόγος είναι πρακτικός. Η γάτα τρώει πιο δύσκολα τα δισκία. Επομένως το UrinoVet cat είναι σε μορφή twist off κάψουλας, που μπορεί να χορηγηθεί ολόκληρη, όμως μπορεί να κοπεί το κεφάλι της κάψουλας και να χορηγηθεί το περιεχόμενο απ` ευθείας στο στόμα της γάτας ή να ανακατευτεί με το φαγητό.

Που να αποθηκεύσω το προϊόν;

Το προϊόν πρέπει να αποθηκεύεται σε σκιερό μέρος, μακριά από την άμεση επίδραση του ηλιακού φωτός και σε θερμοκρασία μέχρι 25Ο C. Επίσης, θα πρέπει να διατηρείται σε χώρο που δεν έχουν πρόσβαση τα μικρά παιδιά ή τα ζώα που ζουν μέσα στο σπίτι.

Σας βοηθήσαμε; Αν όχι, γράψτε εδώ την απορία σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search